image/svg+xml
Verkocht

het Plan

U ziet hierboven dat alle woningen van fase 1 en 2 zijn verkocht.
De verkoop van de woningen in fase 3 start in het voorjaar van 2020!

Het Aarkadekwartier bestaat in totaal uit de nieuwbouw van 105 woningen. De eerste bouwfase bestaat uit fase 1 en 2. Er worden in deze eerste bouwfase 43 hofwoningen en herenhuizen gebouwd op de plek waar de kermis stond en langs het water.
De nieuwe woonwijk is gelegen aan de oostzijde van winkelcentrum De Aarhof ,midden in het centrum van Alphen aan den Rijn. De gemeente Alphen aan de Rijn gaat - na realisatie van het Aarkadekwartier - De Vest herinrichten, waarbij ook de brug richting de Thorbeckestraat wordt vernieuwd.
 
Het Aarkadekwartier kenmerkt zich door een ruime differentiatie in zowel woningtypen als woonsferen. Binnen het project zal een gevarieerd aanbod van appartementen, herenhuizen en hofwoningen worden gerealiseerd. Elk huis heeft een uniek karakter: van sfeervolle hofwoningen aan een intieme woonstraat tot statige herenhuizen aan het plein of het water. Voor alle woningen wordt een gezellige Delftse stoep gerealiseerd: een strook waar de toekomstige bewoners gebruik van mogen maken voor bv. het plaatsen van een zitje of een plantenbak of iets dergelijks.

Een eigen parkeerplek

Over parkeren op de locatie is goed nagedacht; elke (toekomstige) bewoner krijgt één privé- parkeerplaats. Naast de privé parkeerplaatsen worden er in het openbaar gebied ook voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd op het plein tegen De Aarhof aan.
 
De hofwoningen en herenhuizen in blok 1 en 2 (bouwnr. 1 – 26) krijgen de beschikking over een privé parkeerplaats én een berging op het gezamenlijke parkeerterrein. Uitzondering hierop is bouwnummer 15, deze krijgt de beschikking over een garage met extra grote parkeerplaats ervoor. De hofwoningen en herenhuizen in blok 3 en 4 krijgen de berging op eigen perceel en een parkeerplaats in de toekomstige halfverdiepte garage in fase 3.
 
De vervolgfase - fase 3 - bestaat totaal uit 62 woningen, waarvan 23 stadswoningen en 34 appartementen met halfverdiepte parkeergarage en 5 herenhuizen. Na de toewijzing van één parkeerplaats per woning blijven er een aantal parkeerplaatsen in de garage over, deze zullen later optioneel worden aangeboden aan alle kopers van Aarkadekwartier. De start van deze laatste fase is mede afhankelijk van de nieuwbouw van de parkeergarage en de nieuwe bibliotheek naast de Aarhof.

Menu